SchuldHulpMaatje in de praktijk

Zodra je aanmelding is verwerkt, neemt een coördinator van SchuldHulpmaatje contact met je op. Tijdens een oriëntatiegesprek bij je thuis bepaalt de coördinator welk hulptraject het best bij je past. In de meeste gevallen zul je vrij snel een eigen maatje toegewezen krijgen.

Samen met jou maakt het SchulpHulpmaatje vervolgens een plan van aanpak. Dit wordt de route die moet leiden naar financieel herstel. Je maatje denkt en voelt met je mee, motiveert, deelt geldbesparende tips en leert je om inkomsten en uitgaven in balans te krijgen. Hij of zij zal alles doen om je weer op eigen benen te laten staan. Het doel van het hulptraject is immers zelfredzaamheid. Zolang als dat nodig is, komen jullie gemiddeld een keer per week bij elkaar. Zo heeft SchuldHulpmaatje vanaf 2012 Vlaardingers en hun gezinnen weer op weg geholpen.

Goed om te weten

We doen ons best iedereen zo goed mogelijk te helpen. Soms kan dat betekenen dat de aanpak van SchuldHulpmaatje voor jou niet de beste oplossing is. In dat geval krijg je geen eigen maatje toegewezen, maar verwijzen we je door naar een andere hulpverlenende instantie.

Een SchuldHulpmaatje helpt je om financieel weer gezond te worden. Maar dat betekent niet dat wij de problemen van je overnemen. Bedenk dat je bereid moet zijn zélf aan de slag te gaan om je schulden op te lossen. Ook neemt een maatje niet de rol over van de Sociale Dienst of het bureau voor schuldhulpverlening.

Wil jij ook graag hulp?

Klik dan op onderstaande knop

Ga naar de inhoud