Wie zijn wij

SchuldHulpmaatje Vlaardingen ondersteunt inwoners die financieel zijn vastgelopen, schulden hebben of schulden dreigen op te bouwen. We doen dat onder meer door hulpvragers te koppelen aan getrainde vrijwilligers, die op professionele en deskundige wijze mensen op weg helpen naar een schuldenvrij leven. De organisatie is sinds 2012 in de stad actief.

Onze missie en visie

Bijna de helft van alle Vlaardingers kampt met schulden. De laatste jaren zien we zelfs steeds meer langdurige armoede in de stad. Het komt voor dat mensen jarenlang met hun problemen blijven rondlopen, voordat ze om hulp vragen.

Onze missie is inwoners in financiƫle nood zo vroeg mogelijk te bereiken en hulp aan te bieden. We willen graag bijdragen aan een structurele oplossing van de schuldproblematiek, als aanvulling op de reguliere hulpverlening.

Onze visie is dat elke Vlaardinger recht heeft op een schuldenvrij leven. We geloven in onze persoonlijke aanpak. Die stelt ons in staat niet alleen de schulden aan te pakken, maar mensen door middel van gerichte coaching ook op langere termijn verder te helpen. Onze vrijwilligers besteden veel aandacht aan preventie en het stimuleren van gedragsveranderingen. Ze zijn bovendien niet gebonden aan kantooruren, maar steunen iemand net zolang tot diegene weer op eigen benen kan staan. Zelfredzaam noemen we dat.

Organisatie

Stichting SchuldHulpmaatje Vlaardingen is aangesloten bij de Landelijke Vereniging SchuldHulpmaatje Nederland en werkt volgens de basisprincipes die door Landelijke Vereniging zijn vastgelegd. Welke dat zijn, valt hier te lezen.

Binnen Vlaardingen werken we onder meer samen met lokale kerken, de gemeente, Stroomopwaarts (schuldsanering en formulierenbrigade), Minters (wijkteams en sociale raadslieden) en Humanitas Thuisadministratie.

Naam: Stichting SchuldHulpmaatje Vlaardingen
Ook genoemd: SchuldHulpmaatje Vlaardingen

RSIN: 853748597
KvK: 60055243
IBAN: NL34INGB0006248148

Wilt u ook graag hulp?

Klik dan op onderstaande knop

Ga naar de inhoud